Bowie High School Modernization

New Construction

Austin, Texas

Client

Austin Independent School District

Architect

Responsibilities

MEP Engineering Services

Project Size

220,000 SF / 492 Car Spaces

Cost

$14.3 M

Project Completion

December 2016

 

 

Funded by the Austin ISD 2017 Bond Program and part the Bowie High School Modernization a three-level cast-in-place open parking garage with 492 parking spaces primarily for students, staff, and after school visitors.

 

A number of design features are included in the planning of the garage to simplify the internal circulation including increased drive aisle widths for young drivers and dedicated parking, entry and exit for students. A security office is located at the corner of the parking garage for visibility and monitoring of the parking garage.

 

The top level of the open parking garage is a designed for am eight court tennis deck with a shade canopy providing relief from the direct sun exposure.